kupowanie odzieży szefa kuchni może być polem minowym różnych stylów, kolorów i zastosowań. Im większy wybór, tym więcej pytań. Na przykład, co będzie najlepiej wyglądać w moim lokalu? Czy potrzebuję dwurzędowych kurtek lub fartucha na szelkach? A jaka jest różnica między czapką trilby a czapką szefa kuchni?
W tym kompletnym przewodniku po zakupach będziemy odkrywać skomplikowany labirynt wszystkich ubrań szefa kuchni, umożliwiając wybór najlepszej opcji dla Twojego lokalu. Niezależnie od tego, czy jesteś właścicielem nowoczesnej kawiarni, czy wiodącej restauracji z wyśmienitą kuchnią, ten przewodnik ułatwi Ci całą podróż!
Odzież Szefa Kuchni
Wybór odzieży szefa kuchni powinien być prosty, ale w przypadku większości firm wybór odpowiedniej odzieży pasującej do Twojego unikalnego stylu, marki i atmosfery jest niezwykle ważny i może być ogromną inwestycją. Często może to spowodować, że poczujesz się zagubiony, a nawet powinieneś zacząć, a będziesz kwestionować jedną opcję nad drugą.
Jeśli chodzi o odzież szefa kuchni i kuchenną odzież roboczą, istnieje wiele różnych opcji, które często sprawiają, że zastanawiasz się, która z nich jest dla Ciebie najlepsza. Oto nasza opinia.
Jaki rodzaj odzieży szefa kuchni będzie najbardziej odpowiedni dla Twojej firmy cateringowej?
Kawiarnie: fartuchy na szelkach, fartuchy w pasie i spodnie kucharskie w jednolitym kolorze
Kawiarnie : Tabardy, fartuchy biodrowe, czapki trilby i czapki z daszkiem
Mała restauracja i dania na wynos : fartuchy na szelkach, spodnie szefa kuchni, bojówki, czapki i czapki z daszkiem
Bary / bary koktajlowe: fartuchy, fartuchy na szelkach i jednolite spodnie szefa kuchni
Restauracje typu casual dining : fartuchy na szelkach, kurtki szefa kuchni, spodnie szefa kuchni
Eleganckie restauracje: kurtki szefa kuchni, tradycyjne spodnie szefa kuchni / jednolite spodnie szefa kuchni.
Tył domu: spodnie szefa kuchni, wodoodporny fartuch, podstawowa czapka z siateczką
Jakie są różne rodzaje ubrań szefa kuchni i czym się zajmują? Lepszą odpowiedź na to pytanie można uzyskać, dzieląc wszystkie rodzaje odzieży szefa kuchni na kategorie.
Istnieje pięć głównych kategorii (ogólnie), jeśli chodzi o ubiór szefa kuchni:
Fartuchy i zapaski
Profesjonalne kitle szefa kuchni
Profesjonalne spodnie szefa kuchni
Czapki szefa kuchni
(Higiena) Odzież ochronna
Cztery z tych pięciu głównych kategorii można następnie podzielić na podkategorie i stąd właśnie biorą się trudne (mylące) decyzje.
Jak wspomniano wcześniej, wybór odzieży szefa kuchni powinien być prosty, ale w wielu firmach wybór odpowiedniej odzieży pasującej do Twojego niepowtarzalnego stylu, marki i atmosfery jest niezwykle ważny i może być ogromną inwestycją.
Każdy aspekt ubioru pracowników kuchni może nadać dodatkowy poziom zawiłości i praktyczności, co może mieć ogromny wpływ na pozostałą część Twojego lokalu.
Oto pozostałe podzielone kategorie:
Kitle szefa kuchni można podzielić na:
Podstawowy czarny
Podstawowy biały
Kolorowy
Dżinsowa
Damski
Nakrycia głowy dla branży gastronomicznej można podzielić na:
Czapki baseballowe
Czapki wysokie
Czapka niskie
Tradycyjne czapki szefa kuchni
Spodnie szefa kuchni można podzielić na:
W kratkę
Solidny projekt
Bojówki
Fartuchy kucharskie można podzielić na:
Fartuchy na szelkach
Fartuchy w pasie
Wodoodporne
Do czego służą różne bluzy kurtki szefa kuchni?
Ich wykorzystanie
Bluzy kucharskie szefa kuchni to prawdopodobnie jedna z najbardziej rozpoznawalnych i powszechnie używanych ubrań szefów kuchni. Oryginalny biały fartuch szefa kuchni jest standardem i uważany za część tradycyjnego munduru oraz praktyczną część garderoby szefa kuchni.
Tradycyjnie najpoważniejsi szefowie kuchni noszą białe fartuchy kucharskie, aby podkreślić wagę i wysoki szacunek ich zawodu. Chociaż różne wzory to style z roku na rok stają się coraz bardziej popularne.
Kurtki szefa kuchni są używane głównie jako ochrona przed ciepłem gorących pieców i piekarników, a także przed rozpryskiwaniem wrzących płynów.
Dwurzędowe kitle szefa kuchni
Dwurzędowe kurtki szefa kuchni są używane w celu zapewnienia dodatkowej ochrony klatki piersiowej i brzucha użytkownika przed oparzeniami spowodowanymi rozpryskiwaniem się płynów. Dwurzędowy krój uzupełnia krój kurtki szefa kuchni, ale można go również odwrócić, aby ukryć plamy lub ślady.
Różne typy
Istnieje kilka różnych stylów i typów kurtek szefa kuchni, o których powinieneś wiedzieć. Tradycyjny biały, dwurzędowy wzór jest najczęściej używany w eleganckich restauracjach, podczas gdy nowsze, bardziej nowoczesne czarne kurtki szefa kuchni są przeznaczone dla lokali , które nie boją się robić rzeczy inaczej.
To samo można powiedzieć o kolorowych i dżinsowych kurtkach szefa kuchni . Restauracje coraz częściej decydują się na otwartą kuchnię, w której można zobaczyć kucharzy. W tym miejscu kolorowe wzory i czerń mogą posłużyć jako narzędzie do budowania marki, aby odróżnić je od innych restauracji. Czarna lub kolorowa kurtka szefa kuchni może unowocześnić i odmienić wygląd kuchni, zachowując jednocześnie profesjonalizm szefów kuchni. Denimowi szefowie kuchni oferują modną alternatywę, popularną wśród restauracji, które chcą pokazać nowoczesny styl.
Do czego służą różne czapki szefa kuchni? A co jest dobre dla mojej firmy?
Czapki kucharskie to praktyczny sposób na dodanie stylowego wyglądu do Twojej kuchni. Głównym celem czapek szefa kuchni jest zapobieganie spadaniu włosów z głowy użytkowników na pobliskie powierzchnie robocze lub talerze (coś, czego absolutnie nie chcesz). Chociaż jest to główny powód noszenia czapki szefa kuchni, można je również wykorzystać do dodania nowego elementu do wyglądu użytkownika.
Dostępne są różne wzory i style. Przede wszystkim decyzja powinna być oparta na tym, czy chcesz, aby Twój personel nosił czapkę, czy nie. Należy powiedzieć, że tutaj, w Cooksmill, zdecydowanie zalecamy, aby każdy, kto ma kontakt z jakimkolwiek rodzajem jedzenia / napoju, przedsięwziął odpowiednie środki ostrożności (np. Siatka na włosy / kapelusz), aby zapobiec wpadaniu włosów do / na jedzenie / napoje. .
Dla większości przedsiębiorstw, czapki czaszki, czapek i Trilby kapelusze są idealne dla kucharzy, które za kulisami w kuchni. Z drugiej strony czapki z daszkiem mogą być świetnym wyglądem w niektórych kawiarniach lub restauracjach typu casual dining.
Jakie są rodzaje spodni szefa kuchni i które są dla mnie najlepsze?
Profesjonalne spodnie szefa kuchni to istotny element każdego munduru szefa kuchni. Nie tylko zapewniają ochronę przed potencjalnie szkodliwymi sytuacjami, ale także poprawiają wygląd i wydajność Twoich szefów kuchni.
Jeśli chodzi o praktyczność spodni szefa kuchni, wszystkie są stosunkowo takie same. Główną różnicą, która jest istotna przy wyborze spodni jest ich design. W zależności od tego, jaki zakład będziesz mieć, wpłynie to na to, jakiego rodzaju spodni będziesz potrzebować.
Jeśli masz otwartą kuchnię, w której klienci mogą zobaczyć personel / szefów kuchni, ważne jest, aby ich spodnie dobrze pasowały do reszty ich stroju. Na przykład bardziej tradycyjne spodnie szefa kuchni w kratę będą dobrze pasować do nowoczesnej dżinsowej marynarki szefa kuchni. Podczas gdy nieco bardziej nowoczesny wygląd jednokolorowych spodni będzie dobrze pasował do współczesnych fartuchów i czarnych kurtek szefa kuchni o wyglądzie denimu.
Rodzaje fartuchów kucharskich, zapasek gastronomicznych
Istnieje kilka różnych typów fartuchów, z których każdy ma inny wygląd, styl i zastosowanie. Po pierwsze, jest to tradycyjny fartuszek kucharski na szelkach, który często można zobaczyć w modnych kawiarniach i koktajlbarach. Fartuch na szelkach to praktyczna opcja dla personelu, który może mieć przy sobie małe przedmioty, takie jak tabletki, długopisy, notesy itp.
Po drugie, są fartuchy biodrowe nazywane często zapaska kelnerska. Fartuchy biodrowe - zapaski to fantastyczny wybór, jeśli Twój zakład ma już strój kucharza, który zawiera jakikolwiek markowy strój, na przykład koszulkę polo lub t-shirt. Konstrukcja fartucha gastronomicznego w talii oznacza, że górna połowa użytkownika jest nadal widoczna, a jednocześnie zapewnia ochronę przed plamami i dając użytkownikowi możliwość przechowywania. W naszej ofercie posiadamy zapaski o długości 40cm, 50cm, 60cm, 75cm, 90cm
Wreszcie są wodoodporne. Fartuchy wodoodporne są dość oczywiste (są wodoodporne). Ten aspekt sprawia, że są idealne dla każdego personelu, który jest za kulisami w chaotycznym środowisku. Wodoodporny materiał oznacza, że użytkownik może być chroniony przed rozpryskami lub wyciekami, które mogą zranić / poplamić jego ubranie.
Jak wyróżnić swój lokal?
Wyróżnienie się z tłumu to fantastyczny sposób na wyróżnienie swojego lokalu, a jednocześnie bycie wyjątkowym. Istnieje wiele różnych sposobów wykorzystania odzieży szefa kuchni jako niedrogiego narzędzia do budowania marki, dzięki któremu Twoja kuchnia / personel będzie się wyróżniał.
Branding jest niezwykle ważny, jeśli chodzi o tworzenie wrażeń, które zapamiętają Twoi klienci. Tworzenie pozytywnego doświadczenia może być czymś więcej niż tylko dostarczanym produktem i usługą. Wygląd i atmosfera, którą zapewnia Twój lokal, są również bardzo ważne dla uzyskania rozgłosu.
Wyróżnianie się polega na byciu innym i posiadaniu munduru, który odzwierciedla cel / misję Twojej placówki. Niezależnie od tego, czy Twoim celem jest oferowanie najtańszego i najsmaczniejszego jedzenia / napojów na rynku, czy też oferowanie najbardziej nowatorskich doznań kulinarnych. Niezbędne jest, aby mundur sztabu odzwierciedlał to poprzez swój projekt. Nasza firma wykonuje indywidualna personalizację na odzież gastronomicznej. U nas wykonasz swoje logo, grafikę lub indywidualny napis - jednym słowem - znakujemy odzież kucharską
Jeśli szukasz nowoczesnego wyglądu, który rzuca wyzwanie tradycji, nasza gama spranego i niemytego denimu jest idealna. Denim zakres fartuch jest idealny do kawiarni, barów koktajlowych i restauracji, którzy chcą wyróżniać się z modnym skazy na tradycji. Dodatkowo oferujemy również wybór wzorów woskowych, które zapewnią dodatkowy poziom zawiłości i projektu w Twoim lokalu.
Z drugiej strony, jeśli chcesz skorzystać z tradycji, oferujemy również szereg białych kurtek szefa kuchni i spodni w kratkę, które będą wyglądać fantastycznie w każdej wykwintnej restauracji.
Strój szefa kuchni i jego znaczenie
Jeśli myślisz o pewnych zawodach, łatwo jest automatycznie pomyśleć o mundurach, które zwykle noszą. Ponieważ mamy te obrazy w pamięci, unikamy tych, którzy noszą cokolwiek innego niż tradycyjny mundur.
Strój szefa kuchni może być niezwykle ważny w zapewnianiu klientów o Twojej higienie i przygotowywaniu posiłków. Jeśli szef kuchni wygląda na niechlujny / brudny, zakładamy, że kuchnia również będzie brudna, a przygotowywane przez niego potrawy niehigieniczne. Może to ostatecznie zniszczyć reputację establishmentu i być przyczyną jego upadku.
Na tej podstawie możemy podkreślić, że znaczenie stroju szefa kuchni jest ważne nie tylko z punktu widzenia marki, ale także z punktu widzenia czystości i higieny. Przy wyborze odzieży szefa kuchni ważne jest, aby zwrócić uwagę na to, jak można ją wyczyścić i na łatwość tego procesu. Kolor / wzór może również mieć wpływ na to, jak czysto może wyglądać element garderoby, np. Biel będzie bardziej pokazywała plamy i ślady niż czerń.
Wniosek
Wybierając odzież szefa kuchni, ważne jest, aby zastanowić się i zwizualizować, jaki rodzaj zakładu posiadasz / chciałbyś mieć. Niezależnie od tego, czy masz modną i nowoczesną kawiarnię, czy dobrze znaną franczyzę, ważne jest, aby dopasować swoją markę i wyobraźnię.
Nie sposób przecenić znaczenia ubioru szefa kuchni. Można zasugerować, że ubranie szefa kuchni może być równie ważne jak jedzenie i napoje, które podajesz. Dlatego tak ważne jest, aby przy wyborze odzieży szefa kuchni podjąć właściwą decyzję, wziąć pod uwagę kilka różnych aspektów.
Wygląd, styl i praktyczność.
Cel.
Trwałość i łatwość czyszczenia przedmiotu.
Wybór odzieży szefa kuchni z uwzględnieniem tych aspektów zapewni, że wybierzesz odpowiednie rozwiązanie dla swojej restauracji, kawiarni lub kawiarni.
Najwiekszy wybór odziezy dla gastronomii - Odzież medyczna i gastronomiczna - sklep ModernBhp